Fedora CoreOS zapowiada się na system operacyjny pod #selhosting który gdzieś wpisuje się w moje podejście do maszyn wirtualnych, czyli pod ciągłe tworzenie i ich usuwanie
-
Fedora CoreOS zapowiada się na system operacyjny pod #selhosting który gdzieś wpisuje się w moje podejście do maszyn wirtualnych, czyli pod ciągłe tworzenie i ich usuwanie.
Udało mi się dostosować moduł #Terraform pod użycie CoreOS w Proxmox i pierwsza VM służy jako #zabbix proxy. #Butane przypomina #cloudinit co bardzo mi się podoba.Ktoś może tutaj korzysta z CoreOS?
-
Fedora CoreOS zapowiada się na system operacyjny pod #selhosting który gdzieś wpisuje się w moje podejście do maszyn wirtualnych, czyli pod ciągłe tworzenie i ich usuwanie.
Udało mi się dostosować moduł #Terraform pod użycie CoreOS w Proxmox i pierwsza VM służy jako #zabbix proxy. #Butane przypomina #cloudinit co bardzo mi się podoba.Ktoś może tutaj korzysta z CoreOS?
@cichy1173 welcome to #fcos fan club. I use FCOS a lot both on my #homelab and my corporate systems.
For me, the combination of FCOS and #containers (using #podman #quadlet) workload is the most stable and easy way to get up-to-date system. You can depend on FCOS's zincati and podman-auto-update timer to get up-to-date systems in easy but stable.
-
R relay@relay.infosec.exchange shared this topic