Пані та панове досвідчені інженери, як ви слідкуєте за оновленнями галузі та обираєте, в чому треба розбиратись, а в чому ні?
-
@prokopets поява чогось нового не завжди означає, що воно доживе до «проду» чи отримає масовість.
@alex Тобто треба спочатку почекати, поки стане масовим?
-
@alex Тобто треба спочатку почекати, поки стане масовим?
@prokopets йти з позиції, чи вирішує якусь конкретну проблему чи ні.
Якщо вирішує, то заморочуватись, якщо ні, то не чіпати -
Пані та панове досвідчені інженери, як ви слідкуєте за оновленнями галузі та обираєте, в чому треба розбиратись, а в чому ні?
Я останнім часом знову відчуваю, що багато всього несеться і я не встигаю дуплитись що до чого. Якщо «Шо по коду?» не пояснили або в новинах не розповіли, то я і знати не буду. Або буду на рівні «щось десь чула».
Тільки-тільки роздуплилась зі скілами, з агентами ще не зовсім, але всі вже говорять про MCP. Розберусь з цим — з'явиться щось инше. Я розумію, що ми в такій сфері працюємо, де постійно навчатись треба і мені подобається, просто знаходжу себе в стані параліча через те, що просто не можу зрозуміти, що потрібно зараз, а що можна відкласти на потім.
@prokopets https://shkspr.mobi/blog/2026/03/im-ok-being-left-behind-thanks/
> Why should I invest in learning the equivalent of WordStar for DOS when Google Docs is coming any-day-now?
Щось, що дійсно важливо, скоріш за все до вас долетить.
-
> Why should I invest in learning the equivalent of WordStar for DOS when Google Docs is coming any-day-now?
@prokopets (на цій ноті, поділюсь відносно-новим інструментом, jj (jujutsu) — потенційно, зручнішою системою контролю версій в порівнянні з гітом)
( https://steveklabnik.github.io/jujutsu-tutorial/introduction/what-is-jj-and-why-should-i-care.html ) -
@bgnfu7re Чомусь з іграми у мене це працює, я із задоволенням почекаю, коли до ігри вийде три патчі, пачка виправлень, вона подешевшає і тоді сідаю грати. Але зі знаннями та навичками включається FOMO.
-
@prokopets (на цій ноті, поділюсь відносно-новим інструментом, jj (jujutsu) — потенційно, зручнішою системою контролю версій в порівнянні з гітом)
( https://steveklabnik.github.io/jujutsu-tutorial/introduction/what-is-jj-and-why-should-i-care.html )@bgnfu7re Ти не допомагаєш.
-
@bgnfu7re Ти не допомагаєш.
@prokopets

jj прикольний, але якщо є важливіші справи, краще займатись нимиМені на розбір jj пішло кілька днів — почитати про інструмент, і потім спробувати покористуватись на робочих проєктах. В перші дні роботу воно мені сповільнювало. Інколи бракує інструментів, які вже є для гіта, але таке трапляється рідко.
(інструменту більше чотирьох років і має 28к зірок на гітхабі — тобто принаймні "не вчора створене") -
Я останнім часом знову відчуваю, що багато всього несеться і я не встигаю дуплитись що до чого. Якщо «Шо по коду?» не пояснили або в новинах не розповіли, то я і знати не буду. Або буду на рівні «щось десь чула».
Тільки-тільки роздуплилась зі скілами, з агентами ще не зовсім, але всі вже говорять про MCP. Розберусь з цим — з'явиться щось инше. Я розумію, що ми в такій сфері працюємо, де постійно навчатись треба і мені подобається, просто знаходжу себе в стані параліча через те, що просто не можу зрозуміти, що потрібно зараз, а що можна відкласти на потім.
@prokopets подивіться промову Стіва Джобса перед студентами, концепція connect the dots
-
@prokopets все залежить від вашої сфери, я думаю. Є якісь базові знання, які не застарівають, а зі всіма технологіями варто розбиратися, коли виникає потреба по роботі або проєкту.
Я колись в універі прочитав величезну частину документації по USB 2.0, там талмуди на тисячі сторінок. Використовував це потім нуль разів, вже все забув, а USB вже має 4 версію.
Вивчати все нове є сенс тільки якщо ви працюєте в якійсь хайп-сфері, де сьогодні все на Ruby, через рік на node.js, а ще через рік [навіть не знаю, що там популярне зараз]. Але тоді і можна собі дозволити зменшити глибину занурення в тему) -
@prokopets
Важливо відрізняти то що є hype, як то: "ai" "agent" "skills" або маркдаун файл з code snippets, "ai" "agent" або llm prompt wrapper, MCP або client-server calls обгорнуті в маркдаун - думаю що зрозуміло...; та то ще є фундаментальними знаннями та навичками: що таке client-server architecture, що таке protocol/specification, що таке llm взагалі та чому це божевілля використовувати non-deterministic text generators.Заміст підкаста краще зайти на https://paperswelove.org/
-
R relay@relay.mycrowd.ca shared this topic