Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • World
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Cyborg)
  • No Skin
Collapse
Brand Logo

CIRCLE WITH A DOT

1. Home
  2. Uncategorized
  3. Wrzuciłem post o swoim setupie Claude Code - polecam jak ktoś się interesuje tematem.

Wrzuciłem post o swoim setupie Claude Code - polecam jak ktoś się interesuje tematem.

Scheduled Pinned Locked Moved Uncategorized
anthropicclaude
5 Posts 2 Posters 0 Views
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • dawid@social.craftknight.comD This user is from outside of this forum
    dawid@social.craftknight.comD This user is from outside of this forum
    dawid@social.craftknight.com
    wrote last edited by
    Wrzuciłem post o swoim setupie Claude Code - polecam jak ktoś się interesuje tematem. Już było to zdecydowanie za długie na ten mikroblog...

Niby nic odkrywczego, ale dla 13 z 14 osób w zespole była to nowość, a potem rozeszło się jakoś szerzej, to może się i tu komuś przyda 🙂

https://www.rycerz.xyz/posts/how-i-use-claude-code/

#ai #claude #anthropic
    bluszcz@mastodon.com.plB 1 Reply Last reply
    0
    • dawid@social.craftknight.comD dawid@social.craftknight.com
      Wrzuciłem post o swoim setupie Claude Code - polecam jak ktoś się interesuje tematem. Już było to zdecydowanie za długie na ten mikroblog...

Niby nic odkrywczego, ale dla 13 z 14 osób w zespole była to nowość, a potem rozeszło się jakoś szerzej, to może się i tu komuś przyda 🙂

https://www.rycerz.xyz/posts/how-i-use-claude-code/

#ai #claude #anthropic
      bluszcz@mastodon.com.plB This user is from outside of this forum
      bluszcz@mastodon.com.pl
      wrote last edited by

@dawid Ja chyba claude nie odpalałem z pół roku, zato zostałem zagorzałym fanem opencode i crusta.

Chociaż z tego co widziałem claude jakoś tam się dalej rozwija, dodali do niego lsp, nice. Czy w dalszym ciągu claude jest głownie dla modeli Anthropica?

dawid@social.craftknight.comD 1 Reply Last reply
      0
      • bluszcz@mastodon.com.plB bluszcz@mastodon.com.pl

@dawid Ja chyba claude nie odpalałem z pół roku, zato zostałem zagorzałym fanem opencode i crusta.

Chociaż z tego co widziałem claude jakoś tam się dalej rozwija, dodali do niego lsp, nice. Czy w dalszym ciągu claude jest głownie dla modeli Anthropica?

wrote last edited by
        @bluszcz Tak - ale znowu licencja "Max" na Anthropic się bardzo opłaca vs API, a i tak główne zużycie tokenów mam na modelu Opus.

Jak tam zauważyłeś w innym poście wspomagam się codex/gemini przy review planu i tam sobie już przez openrouter płacę za użyte tokeny i właśnie opencode podpiąłem lokalnie, a na instancji klienta mamy dodatkowo licencje copilota i przez to copilot cli (gdzie też można sobie różne modele wybrać).

Sam opencode jakoś mi nie siadł - miał duże zużycie tokenów, kulał przy parallelizacji w fazie wyszukiwania - jak miał zebrać informacje przez 5+ subagentów, i zwrócić do głównej sesji - to tam to trwało 2x (i więcej) dłużej.

Te narzędzia tak szybko się zmieniają, że pewnie za pół roku będzie coś innego...
        bluszcz@mastodon.com.plB 1 Reply Last reply
        1
        0
        • R relay@relay.infosec.exchange shared this topic
        • dawid@social.craftknight.comD dawid@social.craftknight.com
          @bluszcz Tak - ale znowu licencja "Max" na Anthropic się bardzo opłaca vs API, a i tak główne zużycie tokenów mam na modelu Opus.

Jak tam zauważyłeś w innym poście wspomagam się codex/gemini przy review planu i tam sobie już przez openrouter płacę za użyte tokeny i właśnie opencode podpiąłem lokalnie, a na instancji klienta mamy dodatkowo licencje copilota i przez to copilot cli (gdzie też można sobie różne modele wybrać).

Sam opencode jakoś mi nie siadł - miał duże zużycie tokenów, kulał przy parallelizacji w fazie wyszukiwania - jak miał zebrać informacje przez 5+ subagentów, i zwrócić do głównej sesji - to tam to trwało 2x (i więcej) dłużej.

Te narzędzia tak szybko się zmieniają, że pewnie za pół roku będzie coś innego...
          bluszcz@mastodon.com.pl
          wrote last edited by

@dawid opencode ma nowy release każdego dnia praktycznie, i super szybko dostają featury, więc pewnie warto go testować, zwłaszcza, że super działa też z lokalnymi llms :), co czasami się super przydaje, jak pracujesz nad jakimiś super touchy danymi, które nie chcesz aby opuszczały Twój localhościk. Miałem Claude MAX, jak jeszcze bawiłem się claudem, ale potem praktycznie zmniejszyłem wydatki 10 krotnie, przechodząc na z.ai do domowego kodowania.

dawid@social.craftknight.comD 1 Reply Last reply
          0
          • bluszcz@mastodon.com.plB bluszcz@mastodon.com.pl

@dawid opencode ma nowy release każdego dnia praktycznie, i super szybko dostają featury, więc pewnie warto go testować, zwłaszcza, że super działa też z lokalnymi llms :), co czasami się super przydaje, jak pracujesz nad jakimiś super touchy danymi, które nie chcesz aby opuszczały Twój localhościk. Miałem Claude MAX, jak jeszcze bawiłem się claudem, ale potem praktycznie zmniejszyłem wydatki 10 krotnie, przechodząc na z.ai do domowego kodowania.

wrote last edited by
            @bluszcz Ah, to jest ta różnica 🙂 na moim laptopie żaden sensowny model nie pójdzie, a w kamperze porządna karta by pożarła cały zapas prądu 😄
            1 Reply Last reply
            1
            0
            Reply
            • Reply as topic
            Log in to reply
            • Oldest to Newest
            • Newest to Oldest
            • Most Votes

• Login

• Login or register to search.
            • First post